Szerszámgépek CNC vezérlése

Pályavezérlők maró-és fúrógépekhez, valamint megmunkálóközpontokhoz

A HEIDENHAIN TNC pályavezérlői maró- és fúrógépekhez valamint megmunkáló központokhoz teljes típuscsaládot alkotnak: az egyszerű, 3 tengelyes kompakt TNC 320-tól egészen az iTNC 530 különböző kiépítettségű (max. 13 tengely plusz orsó) változatáig szinte bármely alkalmazási igény kielégíthető.
A TNC-k mellett a HEIDENHAIN más alkalmazásokra, pl. esztergákhoz is szállít vezérlőket.

A HEIDENHAIN TNC vezérlői sokoldalúak: műhelyorientáltak a kezelés tekintetében, de a technológus külön is megírhatja a programokat, és így megfelelnek az automatikus gyártás követelményeinek is. Az egyszerű marási munkákat éppolyan megbízhatósággal elvégzik, mint az iTNC 530 a nagysebességű marást (HSC) - különösen rángatásmentes pályakövetéssel- vagy az öttengelyes megmunkálásokat billenő fejjel és körasztallal.

A TNC vezérlőkre írt megmunkáló programok hosszú ideig használhatók, mert felfelé kompatibilisek: a régebbi TNC-kre írt programok az új típusokon is futnak. Egy nagyobb tudású TNC-re való átálláskor a kezelőnek nem kell magát átképeznie, csupán az új funkciókkal kell megbarátkoznia.

A HEIDENHAIN vezérlők univerzálisak. Minden feladathoz rendelkeznek a megfelelő üzemmóddal!

Programozás a gépen

A műhelyorientált koncepció lehetővé teszi, hogy a szakmunkás a programozást közvetlenül a gépen végezze. A Klartext párbeszédes programozáshoz sem speciális programnyelvet, sem a G funkciókat nem kell megtanulnia a felhasználónak. A vezérlő könnyen érthető, magyar nyelvű kérdésekkel és utasításokkal vezeti őt. Ezt segítik a gombok világos és egyértelmű szimbólumai és jelölései. A tervezők elve következetesen megvalósult: egy gomb, egy funkció. A választható üzemmód, a smarT.NC még egyszerűbbé teszi a programozást. Az áttekinthatő adatlapos bevitel, a globálisan érvényes értékek előre beírása, a választási lehetőségek, valamint az egyértelmű grafikus támogatás gyors és felhasználóbarát kezelést tesznek lehetővé. A jól áttekinthető képernyő a Klartext utasításokat, a párbeszédes vezetést, a programlépéseket, a grafikát és afunkciógombok sorát mutatja. A szövegek, feliratok számos nyelven (magyarul is) rendelkezésre állnak. A gyakran visszatérő megmunkálási lépések megmunkáló ciklusokban érhetők el. A grafikus támogatás megkönnyíti a programírást és hatékony segítséget nyújt a programok tesztelésekor az ellenőrzéshez. A HEIDENHAIN vezérlői számára az sem jelent problémát, ha a kezelő a DIN/ISO programozást részesíti előnyben.

Pozícionálás kézi adatbevitellel

Akár komplett megmunkáló program nélkül is elindulhat a munka a HEIDENHAIN vezérlőkkel: a munkadarab megmunkálható egyszerűen lépésről-lépésre ir - a kézi és az automatikus pozícionálások tetszés szerinti váltogatásával.

Programok készítése a gépen kívül

A HEIDENHAIN vezérlők természetesen éppolyan jól programozhatók "kívülről is" - például CAD/CAM rendszerben, vagy a HEIDENHAIN programozó munkahelyen. Az Ethernet interfész garantálja a legrövidebb átviteli időket, még hosszú programok esetében is. Az iTNC 530 vezérlőn a CAD rendszerrel elkészített DXF fájlok közvetlenül megnyithatók és belőlük kontúrok és megmunkálási pozíciók bonthatók ki. Ezzel nem csak a programozásra és a tesztelésre fordított időt lehet lerövidíteni, hanem az is biztos lesz, hogy az átvett adatok pontosan megfelelnek a konstruktőr által előírtaknak.

HEIDENHAIN pályavezérlők   Típuscsalád
maró- és fúrógépekhez, valamint megmunkáló
központokhoz
max. 13 tengely és orsó iTNC 530

 

egyszerű maró és fúrógépekhez

 

max. 5 tengely és orsó
max. 4 tengely és orsó

 

TNC 620
TNC 320

Tartozékok    
  elektronikus kézikerekek HR
 

 

Programozó munkahely

 

iTNC 530
TNC 320 / TNC 620