Hajtások, motorok

Digitális hajtásszabályzás


A gyártott alkatrészek kitűnő felületi minősége, nagyfokú kontúrhűsége és a rövid megmunkálási idő - ezek a követelmények csak digitális vezérlő koncepciókkal valósíthatók meg. A HEIDENHAIN ehhez kínál vezérlőket integrált digitális hajtásszabályzással.

A gépek kialakításától függően kompakt vagy moduláris hajtások közül lehet választani. A kompakt hajtások teljesítmény elektronikája 2 tengelyes, 3 tengelyes vagy 4 tengelyes plusz max. 15 kW teljesítményű főorsóval ellátott gépekhez alkalmasak. A moduláris hajtások esetében a tengelyek és az orsók számára különféle teljesítmény-modulok, továbbá 22 kW-tól 80 kW-ig terjedő tápegységek állnak rendelkezésre. A moduláris hajtások max. 13 tengelyes plusz max. 40 kW teljesítményű főorsóval szerelt gépekhez használhatók.
A HEIDENHAIN hajtásokhoz csatlakozó előtoló motorok 1,5 Nm-től 62,5 Nm-ig és főmotorok 5,5 kW-tól 40 kW-ig szállíthatók.

A HEIDENHAIN széles választékát kínálja tápegységeknek, digitális hajtásvezérlőknek és az ezekhez kapcsolható kefenélküli AC motoroknak.

 

Kompakt hajtások

UE 242B kompakt hajtás
Moduláris hajtások és tápegységek  UM121BD moduláris hajtásUVR140D tápegység
Főmotorok(aszinkron motorok)

 Aszinkron főmotorok

Előtoló motorok (szinkron motorok)

 Szinkron motorok

Kiegészítő egységek  KDR160 fojtó Kondenzátor